maandag 4 september 2023

Dag 1 : Schiphol - Houston

 We vlogen op een tijdstip die niet aan ons besteed is, we waren om 6.50 op Schiphol. Zo'n 10 minuten later waren we onze koffers kwijt en door de paspoortcontrole. En dan moet je dus nog 2,5 uur wachten voor je 10 uur durende vlucht.

We zijn er dus achter gekomen dat commercieel vliegen niet voor ons soort mensen is. Wij zijn meer van de privé jets. Helaas denkt mijn bank daar anders over :)


Bovenstaande werd bevestigd toe de gezagvoerder vertelde dat we moesten wachten op een monteur ivm een storing van het navigatiesysteem. Ikzelf gebruik meestal Waze, werkt perfect, ook zonder monteur. We vertrokken met een half uur vertraging. 

Ik had een heel goed boek dat ik tijdens de vlucht gelezen heb. Daardoor ging de tijd verrassend snel. We werden ook nog enige keren gevoederd, maar ik was niet onder de indruk van de kwaliteit. Ook weer een nadeel van commercieel vliegen :)

En toen waren we in Houston. We waren stomverbaasd hoe snel we door Immigration waren. Een stewardess had al gezegd dat ze erg makkelijk waren in Houston, en dat klopte ook. Iedereen werd na een paar minuten doorgelaten, niks geen uitgebreide interviews. Nee, de immigration officer was vriendelijk en spraakzaakzaam, huh?? Hij vertelde dat Houston 2 x zo groot is als Nederland, over een nieuw vliegveld en toen wuifde hij ons door. Nog nooit zoiets meegemaakt. 
We stonden daardoor snel buiten waar we begroet werden door een heule hete natte deken. Het weer is momenteel niet erg aangenaam. Lang leve de airco. 
We vroegen aan een chauffeur van de shuttle van een ander hotel waar de shuttle van ons hotel zou stoppen. De meneer was niet erg bedreven in het Engels, dus heeft hij ons naar ons hotel vervoerd (no charge, but please tip). En zo waren we dus al vroeg in het hotel. 

We hebben nog ff tv gekeken en toen zijn we naar het hotelrestaurant gegaan. Aangezien we niet erg hongerig waren hebben we 2 voorgerechten genomen. 
Nu zitten we vreselijk in te storten en proberen we tot een uur of 9 wakker te blijven. We kijken nog ff tv en ik speelde een spelletje op mijn tablet. 

Ps: deze blog moet thuis nog nagekeken en beter opgemaakt worden. Dus let niet op de eventuele schrijvvouten :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten