maandag 11 september 2023

Dag 8 : Smokey Mountains

Aangezien we het gisteren laat hebben gemaakt (nou ja, voor ons doen dan) zaten we pas om half tien aan het ontbijt. Met volle maag zijn we richting de Smokies gespoed.


 Natuurlijk zijn we eerst bij het bezoekerscentrum gestopt voor de broodnodige info en kaarten. We treffen het dit jaar niet. Deze medewerker zat vreselijk te gapen en zei dat hij heuul moe was omdat zijn kleinkinderen bij hem logeerde. Hij was dan ook niet erg informatief. Hij zag er eerlijk gezegd uit alsof hij kleinkinderen van in de twintig zou hebben.
Er loopt een prachtige route door het park. We zijn regelmatig gestopt om van het uitzicht te genieten. Soms scheen de zon en soms regende het. Dat laatste gebeurde gelukkig wel steeds als we in de auto zaten. 

We zijn naar Clingman's Dome gereden. Dit is het hoogste punt in de Smokies. Het is best een klim waar niet alle bezoekers de conditie voor hadden. Sommige niet al te slanke mensen keerden na enkele meters al weer om 😂. 
De klim was de moeite waard. Je had prachtig uitzicht over de omgeving. Soms scheen de zon, en soms zat je opeens met je hoofd in de wolken (foto's zijn vlak na elkaar op hetzelfde punt genomen). 


Na Clingman's Dome zijn we nog op verschillende punten gestopt. We kunnen in één dag lang niet alles zien, dus als het weer mee zit gaan we morgen de andere kant van het park bekijken. 





Na alle natuur zijn we Gatlinburg weer ingedoken. We hadden geluncht met een Liga die zus gelukkig bij zich had. In het park werd nl geen voedsel verkocht ivm berenoverlast. We zijn daarom redelijk op tijd gaan eten. We hebben gegeten bij Jason Aldean's, een in de VS bekende countryzanger. Schijnbaar had hij nog wat extra centjes nodig. Het was een populaire tent, erg druk. Het eten was dan ook prima. 
Na het eten zijn we weer naar de Ole Smokey Holler gewandeld voor de live muziek. De band speelde wat meezingers zoals country roads. Helemaal gezellig weer. Ze verkopen er ook tientallen smaken moonshine. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten