vrijdag 8 september 2023

Dag 5 : Birmingham AL - Nashville TN

 We hebben een goede keuze gemaakt door onze reis om te gooien, het is hier warm, maar gelukkig niet zo bloedheet. We zijn al zo vaak in de VS geweest dat het voor ons geen probleem is om iets te doen dat totaal anders is dan gepland. Sterker nog, onze reizen lopen zelden als gepland :)

Na het ontbijt gingen we op pad richting Nashville. We zijn gestopt bij Buc-EE's,  een benzinestation. Nou hoor ik je denken, is dat de vermelding waard? Wanneer je het over Buc-EE's hebt wel. Je vind er 128 (!!!) benzinepompen, niet normaal zo groot. En een superleuke countrystore waar ik een leuke tumbler heb gescoord. De winkel is ook super groot en een attractie op zich. Leuke tussenstop dus.


Gelukkig reed ik, dus we zijn dit keer zijn we wel gestopt bij het welcome centre van de staat Tennessee. Het was alleen geen doorslaand succes. Toen ik vroeg wat we echt niet mochten missen in Tennessee zei de medewerker dat hij nooit naar Nashville zou gaan  en dat hij niet van reizen hield. Vervolgens wees hij waar we de folders konden vinden. Weer een bijzondere ervaring :)

We hebben weer geluncht bij Cracker Barrel, ik koos voor een gerecht die mij meteen in een soort van diabetes coma stortte, maar eruuuug lekker. 

En toen waren we in Nashville. We hebben een hotel op loop afstand (soort van) van Broadway, waar zich alle honkytonks bevinden. Wat een gekkenhuis. Super druk en luid. Er spelen overal live bands. Omdat het warm is staan alle ramen en deuren open. De bands spelen super hard om de buren te overspelen. Wij hebben twee verschillende  rooftopbars gevonden waar we elkaar nog konden verstaan.


Lekker aan de virgin cocktails. Daarna zijn we naar de wijk Gulch gewandeld, in de buurt van ons hotel. Het is een hippe buurt met leuke restaurants, maar niet zo hysterisch als Broadway. Heerlijk gegeten en lekker buiten op het terras gezeten. Het weer is comfortabel warm.

We zijn weer naar het hotel gewandeld en sluiten de dag af met lekker chillen op de kamer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten